Bugun...

Türkiye’de güneş kurulu gücü 6 GW

Türkiye’de güneş kurulu gücünün 6 GW’a ulaştığı bildirildi.
facebook-paylas
 Tarih: 13-02-2020 16:21:25

Türkiye’de güneş kurulu gücü 6 GW

Solar İstanbul Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme Fuarı'nın Basın ve Sektör Buluşmaları'nın ilki İzmir'de gerçekleşti.

 

Toplantıya Güneş Enerjisi Sanayicileri Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Özdemir, Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Genel Sekreteri Berke Aygün, Günder Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yıldız, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Başkanı Akın Kazançoğlu ile TG Expo Solar İstanbul Temsilcileri Esra Kuloğulları ve Ezgi Özdemir konuşmacı olarak katıldı. 


Toplantıda söz alan İzmir Ticaret Odası (İZTO) İklimlendirme Komitesi Başkanı Lütfi Kılıç, İZTO olarak İzmir’de yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili farkındalık yaratmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 


GENSED Başkan Yardımcısı Tolga Özdemir de güneş enerjisi sektörünün yalnızca dünyada değil Türkiye’de de çok ciddi oranda büyüdüğünü belirterek, bunun önümüzdeki 5 yıl içerisinde katlanarak artmasını beklediklerini vurguladı. 


Özdemir, “Türkiye’de güneş kurulu gücü 6 GW’a ulaştı. Türkiye’nin yıllık 500 TWh’lık güneş potansiyeli düşünülünce daha alacak çok yolumuz var. Solar İstanbul Fuarı’nda tüm bunları en ince detaylarıyla ele alacağız” dedi. 


GÜYAD Genel Sekreteri Berke Aygün, güneş yatırımcılarının karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların çözümü için attıkları adımlarla ilgili bilgi aktarırken iklim krizin alarm verdiği ve geleceğin en ucuz ve sürdürülebilir kaynağının yenilenebilir enerji olduğunu belirtti.


Toplantı sırasında söz alan Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Çolakkaya ise Türkiye’nin sanayide enerjiyle ilgili yan mamüllerin üretilmesi, tesis ve kalite açısından çok iyi durumda olduğundan bahsetti.

  Bu haber 12030 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ETKİNLİKLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI